Distributieriem vervangen ’t Zand

Distributieriem vervangen

Vervang de distributieriem als het nodig is

Breekt de distributieriem omdat hij niet op tijd is vervangen, dan heb je grote kans op ernstige schade aan de motor. Je komt direct stil te staan en de motor moet compleet uit elkaar gehaald worden. En dat wil je liever niet. Zorg daarom dat je de distributieriem op tijd vervangt.

Wanneer de distributieriem vervangen?

Meestal om 4 á 6 jaar. Rij je veel, dan om de 60.000 tot 120.000 kilometer. Weet je niet zeker of de distributieriem moet worden vervangen?

De distributieriem vervangen

Zo geregeld voor autorijdend 't Zand.
Goed, voordelig en zonder gedoe.

Distributieriem of distributieketting?

Je motor heeft een distributieriem of een distributieketting. Ze doen allebei hetzelfde. Voor de technici onder ons: aandrijven via de krukas van de nokkenas(sen) die dan weer de in- en uitlaatkleppen bedienen.

Kan je zien of er een distributieriem of distributieketting in de motor zit? Nee, dan kan je aan de buitenkant niet zien.

  • Distributieriem: gemaakt van rubber/kunststof met daarin extra verstevigingen verwerkt. Door slijtage moet de distributieriem op tijd laten vervangen.
  • Distributieketting: gemaakt van staal. Een distributieketting heeft normaal gesproken geen onderhoud nodig en hoeft dan ook niet vervangen te worden.